Gå direkt till innehåll
Distriktsveterinär Sara undersöker en halt dräktig ko. Foto: Sofia Rönneke
Distriktsveterinär Sara undersöker en halt dräktig ko. Foto: Sofia Rönneke

Pressmeddelande -

Årets julklappspodd! | Nu släpps de första tre avsnitten i ”Uppdrag Veterinär”

Är du beredd på villkorslös kärlek, stora personligheter och möten som går rakt in i hjärtat?

Följ med våra veterinärer ut i stallarna, ladugårdarna och inne på mottagningarnas operationsbord. Långt bortom poddstudions inramade lugn möter vi hästen med kolik, en ko med hälta, en tik som ska kastreras och en till ko med bölder på kroppen. Engagerade veterinärer möter oroliga djurägare. Veterinärerna undersöker och berättar om kliniska fynd och hur de tar sig an de olika fallen. I varje poddavsnitt får vi också möta experter som bidrar med en fördjupad kunskap och förklaring av olika diagnoser, kliniska tillstånd och behandlingar.

- ” Uppdrag Veterinär skildrar Distriktsveterinärens vardag från veterinärernas perspektiv”, berättar Carolina Petterson och Sofia Rönneke, skaparna av podden. De arbetar båda med kommunikation på Distriktsveterinärerna.

- ”Ingen dag är den andra lik och engagemanget och närheten till människor och djur lyser igenom”, fortsätter Carolina och Sofia

- ”Distriktsveterinärerna har ett statligt uppdrag kring smittskydd och djurskydd. Det handlar om tillgänglighet till veterinär service för livsmedelsproducerande djur och sällskapsdjur. Därför beskriver poddarna distriktsveterinärer och organisationen även ur ett samhällsperspektiv. Poddavsnitten kan hamna mitt i lägen som är av stort samhällsintresse”, fyller Maria Tholander Hasselrot i, kvalitetschef på Distriktsveterinärerna

- ”Det visar verkligen på bilden av allmänpraktikerns kompetens och viktiga insats!”, fortsätter Maria Tholander-Hasselrot.

  Är du beredd? Häng med oss ut och lyssna på de första avsnitten under storhelgerna!

  Relaterade länkar

  Ämnen

  Kategorier


  För mer information om Distriktsveterinärerna, följ oss på:

  Facebook

  LinkedIn

  Instagram

  Med vår breda samlade kompetens över hela landet och stora engagemang för djurens hälsa gör vi vårt bästa för att du och dina djur ska få bästa tänkbara service och omvårdnad.

  Vi arbetar med förebyggande djurhälsovård genom planerade besök, beredskap för akuta sjukdomsfall samt smittskydd dygnet runt, året om. Distriktsveterinärerna är en del av Jordbruksverket.

  Kontakter

  Robert ter Horst

  Robert ter Horst

  Presskontakt Biträdande chef Distriktsveterinärerna Smittskydd, officiella uppdrag 010-122 80 44