Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Distriktsveterinärerna med fokus på hästtandvård på Eurohorse

Många gånger möter vi förvånade hästägare som inte märkt av foderinpackningar eller trasiga tänder. Det är inte så konstigt då många hästar helt enkelt inte vill visa sin smärta. Men man märker skillnaden när problemen åtgärdas. Ökad ridbarhet, bättre näringsupptag och mindre stressad häst.

En regelbunden tandvård bidrar till god hästhälsa och ett hållbart liv för hästen.

”Hästen vill inte alltid visa att den har ont i munnen, men vi vet att foderinpackningar i munnen ger smärta precis som det gör på människa”

Citat: Mats Scharin, Distriktsveterinär och Hästodontolog i tidningen Hippson, nr4, 2018

Distriktsveterinärerna gör långt över 6000 munhåleundersökningar om året och möter många problem, men glädjande nog också allt fler hästägare som regelbundet låter sina hästars munnar undersökas av veterinär. Likaså möter vi ett stort intresse av att få råd kring bett och huvudlag och vi delar gärna med oss av kompetens och kunskap under en munhåleundersökning eller ett rådgivningssamtal.

Är du nyfiken på och vill sprida kunskap kring hästtandvård?

Kom gärna förbi vår monter B03:02 på Eurohorse i Göteborg under tävlingsdagarna på Gothenburg Horse Show 3-7 april. Där kan du träffa vår hästodontolog Mats Scharin, våra överveterinärer Monika Wartel och Beate Lundbäck samt några av våra mest tandvårdsintresserade veterinärer och sköterskor.

3 Snabba råd från Mats Scharin, hästodontolog

  1. Låt undersöka din hästs mun regelbundet
  2. Anlita någon som arbetar diagnostiskt och evidensbaserat med modern kunskap om anatomi och fysiologi
  3. Anpassa ditt träns, variera bett och/eller rid bettlöst ibland

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


För mer information om Distriktsveterinärerna, följ oss på:

Facebook

LinkedIn

Instagram

Med vår breda samlade kompetens över hela landet och stora engagemang för djurens hälsa gör vi vårt bästa för att du och dina djur ska få bästa tänkbara service och omvårdnad.

Vi arbetar med förebyggande djurhälsovård genom planerade besök, beredskap för akuta sjukdomsfall samt smittskydd dygnet runt, året om. Distriktsveterinärerna är en del av Jordbruksverket.

Kontakter

Monika Wartel

Monika Wartel

Överveterinär Häst 010-122 88 31
Beate Lundbäck

Beate Lundbäck

Överveterinär Häst 010-122 92 73