Gå direkt till innehåll
Foto: Sofia Rönneke
Foto: Sofia Rönneke

Pressmeddelande -

Information om förändringar i verksamheten | Distriktsveterinärerna Karlshamn

Det råder brist på djurvårdspersonal i Sverige och det påverkar vår verksamhet i Karlshamn.

Sedan en tid tillbaka försöker vi att rekrytera nya veterinärkollegor till Distriktsveterinärerna i Karlshamn. Det är svårt och till dags datum har vi inte lyckats.

Detta medför tyvärr att vi begränsar vår verksamhet i Karlshamn. Nedan följer en översikt av åtgärder som påverkar dig som djurägare och kund hos oss.

Smådjur

  • Vardagar 08.00-17.00
  • Vi stänger vår mottagning för smådjur i Karlshamn på oviss tid framöver och hänvisar dig som kund till våra kollegor Distriktsveterinärerna i Karlskrona och Kristianstad.
  • All övrig tid (17.00–08.00 samt helger)
  • hänvisar vi dig med akut sjukt smådjur till Distriktsveterinärerna i Karlskrona

Lantbrukets djur och Häst

  • Vi fortsätter med akuta sjukbesök och förebyggande, planerade besök hos dig som har lantbruksdjur och häst i Karlshamns distrikt. Dessa besök utgår från vår mottagning i Kristianstad/Hässleholm.
  • När det gäller uppdrag kring djurskydd och smittskydd i Karlshamns distrikt så kommer även dessa besök att utgå från mottagningen i Kristianstad/Hässleholm.

Vi beklagar uppriktigt den situation av brist på veterinärer som råder och som påverkar både vår verksamhet och dig som kund. Det är vår förhoppning att vi löser situationen i Karlshamn på sikt. 

Ämnen

Kategorier


För mer information om Distriktsveterinärerna, följ oss på:

Facebook

LinkedIn

Instagram

Med vår breda samlade kompetens över hela landet och stora engagemang för djurens hälsa gör vi vårt bästa för att du och dina djur ska få bästa tänkbara service och omvårdnad.

Vi arbetar med förebyggande djurhälsovård genom planerade besök, beredskap för akuta sjukdomsfall samt smittskydd dygnet runt, året om. Distriktsveterinärerna är en del av Jordbruksverket.

Kontakter

Robert ter Horst

Robert ter Horst

Presskontakt Biträdande chef Distriktsveterinärerna Smittskydd, officiella uppdrag 010-122 80 44